Nová jízdárna

30.09.2016 15:00

Tak konečně máme novou jízdárnu! :) Krásně rovnou a s kvalitním povrchem. To se to bude jezdit a trénovat!

 

Budování začalo 23.července 2016. Museli jsme přesunout balíky sena, které byly podél staré jízdárny. Přesunout přes 30balíku dalo celkem zabrat. Zpočátku jsme vše dělali ručně ale asi v polovině nám pan Kučera přijel pomoc s bobkem a hned to bylo znát. Během chvilky bylo vše přesunuto :)

 

Po přesunutí balíků bylo potřeba vyndat "staré" sloupky od hrazení a po úklidu placu se muselo začít vyměřovat. Musím říct, že se to nezdá, ale je to šílená práce :D 

 

Když byl prostor vyměřený, musel se srovnat terén :) Opět nám pomohl pan Kučera se svým strojem.

 

A teď asi všem členům začala největší práce. Bylo potřeba vybrat všechny možný šutry a kameny, začít budovat zídky, postupně rovnat povrch apod. Myslím, že to byla největší a nejdelší práce :)

 

Trochu to zkrátím :D když už byly zídky hotové a povrch rovný, natahala se geotextilie a poté se navozil bílý jemný písek :) 

 

Celé budování nebylo vůbec jednoduché, jak už fyzicky tak i psychicky a hlavně finančně ale ráda bych poděkovala naší Terce, že měla trpělivost, sílu (v pokročilém těhotenství) a nervy. Dále chci poděkovat Hance a jejímu manželovi, kteří na jízdárně odvedli velký kus práce. MOC DĚKUJI!!!! :)

 

Fotky z budování jsou k nahládnutí ve fotogalerii, která bude postupně doplňována.